06-10833073

Locatie Het Grosthuis

Algemene informatie het grosthuis

In het dorp Grosthuizen staat de derde locatie van WarmThuis  op een voormalig boerenerf.

Achter de oude boerderij staan 4 woningen. Alle woningen bieden plaats aan zeven bewoners. Iedere woning heeft een gemeenschappelijke woonkamer met een open keuken. Deze ruimte wordt in overleg met bewoners en familie ingericht met eigen meubels en spullen van de bewoners die er (komen) wonen. Iedere bewoner heeft een slaapkamer die naar eigen inzicht word ingericht door de bewoner en de naasten zelf. Het liefst met vertrouwde en herkenbare meubels of spullen. Dit zodat de slaapkamer een vertrouwde en fijne plek is. Alle slaapkamers hebben een eigen badkamer.

 

De oude boerderij word momenteel in ere hersteld en achteraan de boerderij word ook druk gebouwd aan de vijfde woning. Dit zal een woning worden waar jonge mensen met dementie kunnen komen wonen.

In de boerderij zal een dagsociëteit komen en boven een logeerhuis.

dagsociëteit het grosthuis

De locaties van WarmThuis hebben een sociëteit, zo ook locatie de Hulst. De sociëteit is een ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie en hun naasten. Het is een veilige en gezellige plek waar bezoekers zich op uw gemak kunnen voelen. Op de sociëteit maken we er met de bezoekers een fijne zinvolle dag van, die aansluit op uw dagritme, wensen en interesses.

Niets hoeft, alles mag. Diverse binnen- en buitenactiviteiten zijn mogelijk en iedereen is vrij om te gaan en staan op het ruime erf van WarmThuis.

De sociëteit is open van 11.30 tot 18.30. Als u dat wilt kunnen wij u halen en brengen met onze bus. 

Deelname aan de dagsociëteit kan op verschillende manieren bekostigd worden; via de gemeente of via de wet langdurige zorg. WarmThuis brengt alleen de avondmaaltijden extra bij u in rekening.

Heeft u interesse of wilt u kennismaken? Bij WarmThuis ben u altijd van harte welkom! Wilt u langskomen of meer weten? Bel dan onze informatielijn 06 10 83 30 73 of mail ons voor een vrijblijvende kennismaking. Wij kijken uit naar uw komst.


locatie oterleek

logeerhuis

Mensen met dementie kunnen logeren in ons logeerhuis in Oterleek of Zuidermeer. Het logeerhuis is een soort hotel; een veilige en gezellige plek waar wij u gastvrij ontvangen.

Beide logeerhuizen bevinden zich op de bovenetage(s) van de stolpboerderij en hebben vier ruime een persoons kamers en één twee persoons kamer. Er is een lift. Bijna alle kamers hebben eigen sanitair. Er is een gezamenlijke huiskamer met woonkeuken waar gekookt en gegeten wordt. Diverse binnen- en buitenactiviteiten zijn mogelijk en iedereen is vrij om te gaan en te staan op het ruime erf van WarmThuis.

De gastvrouwen van het logeerhuis zijn gekwalificeerde, ervaren medewerkers. De medische zorg blijft de verantwoording van uw eigen huisarts.

 

 

Vaak is de reden om bij ons te komen logeren om u en uw naaste de mogelijkheid te bieden even op adem te komen van de veranderende omstandigheden thuis veroorzaakt door de dementie. Hieronder kunt u twee ervaringen van logees en hun naasten lezen. Of bekijk het filmpje hieronder waar een naaste ervaart over haar ervaringen. 

Logeren kan op verschillende wijzen bekostigd worden; via de gemeente, de zorgverzekering of vanuit de wet langdurige zorg. Ook hier geldt dat de overheid de eigen bijdrage berekent op basis van uw inkomen. WarmThuis brengt geen extra kosten in rekening.

Ook kunt u komen logeren op basis van een persoonsgebonden budget (PGB) of particulier. Het tarief is in dat geval 190 euro per nacht (prijspeil 2023)